AKTUELLT

AKTUELLT

JANUARI 2018

 

INREDNINGS TRENDER 2018

SUMMERING

 

STORA TRENDDAGEN

MED STEFAN NILSSON (TRENDSTEFAN) 2018

 

 

Efter morgonens föreläsning på Vasateatern med Stefan Nilsson vill jag nu dela med mig av en summering av de Trender som presenterats för 2018.

 

Varje år presenteras de trender som man ser kommer att dominera trend världen både inom mode och inredning under det kommande året. En del trender följer med från det passerade året men utvecklas oftast något. Ibland kommer en ny trend naturligt som en motreaktion mot tidigare trender när vi tröttnat och vill ha någonting annat runt oss.

Här är Stefan Nilssons trendspaning för 2018 summerat. Han har valt att dela upp våra trender i tre kategorier:

 

 

BAROQUE BABY - Kommer som en motreaktion mot det minimalistiska och mer avskalade. Stora blommiga tapeter, mer vågad inredning där vi även blandar gammal och nytt. Toner av lila och "dusty rose", mintigt grönt. En tydligt Feminim trend men som även är för män.

 

DUSK - Den seriösa trenden. Minimalistiskt. Imperfekta hantverk med personlighet. Man pratar om "perfekt imperfekta" detaljer som är noggrant utvalda för just dig och ditt hem. Dämpade färger, mörka toner i grått, beige, brunt och ofta inslag av demi blått. Kontraster av sandsten och ljus lera.

 

SATURDAY SATORY - Här är hälsan i fokus, egentid, mindfulness. Vi tar mer hand om oss själva under 2018. Vi omger oss av färger som vi mår bra av som grönt och rosa. Naturliga material.

 

 

Vi kommer även se mer av grafiska mönster i svart och vitt och detaljer och dekor som anses "fult" blir snyggt och trendigt!

 

Nu laddar vi om för FORMEX som startar imorgon!

 

Trevlig kväll!

JANUARI 2018

 

INSPIRATION - DUKNING

 

ROLIGT- NATUR NÄRA - RUSTIKT

 

Fantastiska porslins företaget MATEUS tipsar oss om att vi ska våga lite extra i våra dukningar till våren. Både till fest och vardags och visst blir man inspirerad! Med en uttrycksfull duk på bordet lyfter man lätt en dukning till nya höjder.

 

Välkommen 2018

MITT NYÅR 2018

 

I år lät jag mig inspireras av det NATURLIGA men även det ELEGANTA i årets nyårsdukning.

Jag ville ge dukningen en vintrig känsla och hängde upp iskristaller i en bukett av troll hassel grenar i mitten av bordet.

Denna kreation gav dukningen HÖJD vilket ger helheten ett elegantare intryck.

 

Jag gjorde en girlang att centrera bordet med av Häck thuja brabant som påminner om gran men som ej barrar. Jag använde en grövre ståltråd i den längd jag ville ha girlanger och knöt därefter små gren buketter med tunn ståltråd längs den grövre tråden. Detta gör att den även blir lätt formbar på bordet. Sedan dekorerade jag med silvriga och guldiga detaljer från tidigare jular. Ren ljusstaken fick min man i julklapp av en släkting och den kommer från en smed i Härjedalen.

GOD FORTSÄTTNING!

JACQUELINE TAMM LUNDELL

 

VD / Certifierad Inrednings Designer

info@jtlinterior.com

+46 70-439 01 80

 

PRESSKONTAKT

 

Nathalie Bergström

Bergström Public Relations

+46 73-316 00 37

http://bergstrompr.se/

Produktion i samarbete med Bergström Public Relations

Copyright © All Rights Reserved