Att ta sig in på inredningsmarknaden i Sverige kan verka svårt, men det är inget som skrämmer Jacqueline. Hon har en stark målmedvetenhet och passion för sitt yrke som inredare och utmaningar gör henne bara starkare. Det finns många duktiga stylister som arbetar med homestyling inför försäljning av en bostad men det kan ibland vara lite otydligt vad en inredningsdesigner egentligen gör. Det är inte lika vanligt att vi anställer en designer när vi planerar våra hem idag, men det vill Jacqueline ändra på.”- Jag vet att det finns ett stort behov av min kunskap inom projektplanering, inredningslösningar samt att både kunna se till helheten

och detaljerna i ett inredningsprojekt.”


I Sverige har vi en stark dragningskraft för trender och för vår ofta stilrena Skandinaviska stil. Därför ville Jacqueline gå en annan väg och valde att flytta till Italien och studera till Inredningsdesigner. I renässansens stad, Florens möttes hon av nya intryck och överöstes av inspiration och kreativitet.”Jag ville utmana mig själv, tänka på ett nytt sätt och skapa en bredare kunskap inom Inredningsdesign.”

Jacqueline studerade på Florence design academy  mitt i centrala Florens bland historiska byggnader, rykande espresso och gatukonstnärer.  Efter tre år tog hon med sig sitt Master diplom med toppbetyg hem till Sverige 2015.


Väl hemma i Stockholm igen fick hon en praktikplats hos design gruppen, Trends & friends med Stefan Nilsson, ”Trendstefan” i spetsen. Där fick hon möjlighen att assistera både honom och inredaren och stylisten Sara Garanty. Sedan tog hon anställning hos Zandvoort Inredning som inredare och butiksansvarig i drygt 2 år.


Längtan efter att få bygga upp något eget och nytänkande drev henne till att 2017 starta inredningsföretaget JTLINTEROR som hon nu bedriver verksam i Stockholm.

ERFARENHETER


  • Homestyling
  • Inrednings Design
  • Företags profiliering (Branding)
  • Layout
  • Illustration

CERTIFIKATIONER


  • Inrednings Designer
  • Grafisk Formgivare
  • Illustratör

-För mig handlar inredningsdesign om att skapa miljöer att leva och må bra i. Bäst blir det om inredningen speglar vilka vi är och vilka funktioner vi vill att rummen ska användas till.

Vi kan påverka hur vi mår i dessa miljöer genom att skapa genomtänkta och smarta lösningar.